Laadukas LED-valaistus tuo turvallisuutta ja tehokkuutta haastavaankin teollisuusympäristöön

Teollisuuden lisääntyneiden laatu- ja tarkkuusvaatimusten vuoksi myös tuotantotilojen valaistuksen laatu on entistä tärkeämpää. Ammattitaidolla suunniteltu teollisuusvalaistus laadukkailla, pitkäikäisillä ja oikealla tehokkuudella varustetuilla LED-valaisimilla tuo kustannussäästöjä. Optimaalisesti valaistussa työtilassa turvallisuus paranee, virheet vähenevät ja tehokkuus sekä työhyvinvointi kasvavat. Samalla sähkönkulutus ja valaistuksen kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset pienenevät.

 

Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua haastavien teollisuus– ja ATEX-valaisinprojektien toteutukseen. Jukoluxin laadukkaat valaisimet rakennetaan niin, että LEDejä kuormitetaan hallitusti ja virtalähteet toimivat pitkään korkeissakin käyttölämpötiloissa. Hallittu kuormitus hidastaa Jukoluxin LEDien kulumista ja pidentää niiden käyttöikää, kun vastaavasti heikkolaatuiset LEDit palavat nopeasti loppuun. Tällöin huolto- ja vaihtokustannukset nousevat laadukkaamman valaistuksen hankintahintaa korkeammaksi.

 

— Valaisimet ovat yleensä korkealla. Huolto tai vaihto pitää tehdä nostokalustoa käyttäen ja työturvallisuus huomioiden, jolloin myös tuotantoprosessi häiriintyy, Jukoluxin markkinointijohtaja Rainer Rönnback toteaa.

 

Kestävä JUKO ALT -LED-valaisin on suunniteltu rankkoihin olosuhteisiin

 

Jukoluxin toimitusjohtaja Ismo Aukeen mukaan monissa teollisuuskohteissa on edelleen käytössä vanhempia valaisintyyppejä, kuten elohopea-, monimetalli- ja suurpainenatriumvalaisimia. EU:n lainsäädäntö on kuitenkin kieltämässä niiden käytön. Vanhojen valaisimien tilalle voidaan kiinnittää samoihin ripustuksiin ja kiinnikkeisiin JUKO ALT -valaisin, joka on suunniteltu erityisesti 1980–1990 -luvuilla tehtyjen teollisuusvalaisimien käyttötarpeisiin.

 

— Valaisin on tehty kestämään rankassa teollisuusympäristössä. Olemme huomioineet suunnittelussa kosteuden, lämpötilan, kemikaalien, pölyn, tarttuvan lian, kuormitusvirran ja -jännitteen sekä mekaanisten voimien vaikutukset.

 

JUKO ALT -valaisimessa lämpö johdetaan pois kriittisten komponenttien luota mahdollisimman tehokkaasti, mikä pidentää sen käyttöikää merkittävästi. Esimerkiksi tavanomaisten LED-teollisuusvalojen käyttöikä voi olla yhden kolmasosan JUKO ALT -valaisimen vähintään 100 000 tunnin käyttöiästä. Hyvin suunnitellun rakenteen ja komponenttivalintojen ansiosta valaisin on paitsi kestävä, myös energiatehokas.

 

— Jopa 80 prosenttia tuotantotilan energiankulutuksesta voi syntyä valaistuksesta. Mikäli kiinteistössä on tiloja, joissa ei oleskella jatkuvasti, valaistus on kannattavaa varustaa ohjausjärjestelmällä. Älykkäällä ohjauksella varustetut LED-valot voivat pienentää energiankulutusta jopa 90 prosenttia.

 

Kiinnostuitko? Lue lisää valaistussuunnittelustamme ja ota yhteyttä!

 

Sisältö tiivistetty alkuperäisestä tekstistä, jonka on kirjoittanut Jari Peltoranta.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Prometallin julkaisussa 2/2022: https://viewer.joomag.com/prometalli-2-2022/0605190001651738845/p36?short&

 

 

 

 

 

 

Jaa