JUKO ALH on kotimainen teollisuusvalaisin, joka ei hyydy kuumissakaan paikoissa

 

Suomessa valmistettava JUKO ALH on erittäin kuumiin ympäristöihin suunniteltu teollisuusvalaisin. JUKO ALH -LED-valaisimen tarkasti valitut komponentit ja käytössä testatut rakenneratkaisut takaavat sen, että valaisin toimii jopa +100°C käyttölämpötiloissa.

 

JUKO ALH on suunniteltu haastavissa teollisuusympäristöissä työskentelevien tarpeisiin. Metalliteollisuudessa JUKO ALH -valaisimia on käytössä terässulatoissa ja kuumavalssaamoissa. Metsäteollisuudessa Jukoluxin ratkaisuilla on toteutettu mm. paperi- ja sellukoneiden huuvien valaistuksia.

 

JUKO ALH:n ratkaisujen keskiössä laadukkaat komponentit ja niiden sijoittelu

 

Valaisimen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristön käyttölämpötila ja LED-komponenttien tuottaman lämmön oikeanlainen hallinta. JUKO ALH -valaisimen High Power LEDien keraamisten kantojen metallointikerrokset siirtävät häviölämmön tehokkaasti juotosalustalta alumiinipohjaiseen piirikorttiin, josta lämpö saadaan johdettua valaisimen monikerroksiseen ja massiiviseen runkorakenteeseen. Tasaisesti tuotettu ja laajalle levittyvä lämpö pääsee johtumaan kohti valaisimen ulkopintoja. Rungon ulkopinnoilta valaisimen tuottama lämpö säteilee asennuskohteen käyttöympäristöön.

 

Komponenttivalintojen lisäksi myös niiden sijoittelu on tärkeää. JUKO ALH:n verkkoliityntä voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla:

1. Sisäinen verkkoliityntälaite. Korkein käyttölämpötila +60 °C

2. Ulkoinen verkkoliityntälaite. Korkein käyttölämpötila määritellään liityntälaitteen sijainnin perusteella. Ratkaisussa on myös huomioitava valaisimen liityntäkaapelin pituus, joka on enintään 60 m

3. Keskitetty tehonsyöttö. Korkein käyttölämpötila jopa +100 °. Tehoyksikkö sijoitetaan sähkötilaan. Nousujohdot viedään valaisimien liityntäkoteloille, joissa on valaisinkohtainen suojaus ja valvonta. Valaisimet voivat sijaita jopa 100 metrin päässä liityntäkotelosta

JUKO ALH -järjestelmä on enemmän kuin LED-valaisin

 

JUKO ALH -valaisimesta voidaan toimittaa joko pienempiä tai isompia kokonaisuuksia. Ulkoisen virtalähteen projekteissa valaisimien liityntäkoteloon sijoitetaan haluttu määrä virtalähteitä. Yksi virtalähde sisältää kaksi eri kanavaa. Yhdellä kanavalla voidaan syöttää 4 kpl 600 mm JUKO ALH -valaisinta tai 2 kpl 1200 mm JUKO ALH -valaisinta. Keskitetyn tehonsyötön projekteissa yhdellä tehoyksiköllä voidaan syöttää 13 kW valaistuskuormaa.

 

Valaisimien valaistusvoimakkuuden säätö ja eri kaapelointipituuksista johtuvien jännitehäviöiden erot saadaan hoidettua analogisella virtakonvertterilla. Valaistuksen voimakkuus säädetään asiakaskohteen tarpeiden mukaisesti. Säätöportaat ovat tyypillisesti Off, 33 %, 66 % ja 100 %. Valaistusjärjestelmän ohjauksessa ja valvonnassa käytetään Siemens LOGOa.

 

 

Haluatko kuulla lisää? Varaa tuote-esittely Ismolta!

Lue lisää JUKO ALH:sta

 

JUKO ALH lyhyesti

  • Toimii jopa +100°C käyttöympäristössä
  • Saatavilla joko 600 mm tai 1200 mm koossa
  • Suljettu rakenne – kotelointiluokka IP66/67
  • Tehokas lämmönsiirto valaisimen ulkopuolelle, pois kriittisten komponenttien luota
  • Laadukkaat High Power LEDit sekä luonnollinen 4000K valon värilämpötila
  • Virransyöttöön useita eri ratkaisuja
  • Tehoelektroniikka voi olla sijoitettu jopa yli 100 m päähän valaisimesta
  • Kestävän kehityksen tuote – LED-moduulit, optiikat, tiivisteet, valaisinkiinnikkeet ja virransyöttölaitteet varastotuotteina

Jaa