5 hyötyä JUKO ALH -valaisimesta

JUKO ALH -valaisin valaisee paperikoneen huuvaa

 

 

Tässä artikkelissa esittelemme viisi hyötyä, jotka erittäin kuumiin teollisuusympäristöihin suunniteltu JUKO ALH -valaisin tuottaa käyttäjälleen.

 

Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys

 

Kohonneet energiakustannukset ovat saaneet teollisuusyritykset kartoittamaan tuotantotilojensa energiankulutusta. LED-valaisimet ovat vähäisen energiankulutuksensa vuoksi kirineet mm. loisteputki-, suurpaine- ja monimetallivalaisimien edelle teollisuusvalaistuksen ykkösvalinnaksi. Energiatehokkaat LED-valaisimet kytkettynä valaistuksen älykkääseen ohjaukseen voivat johtaa jopa 90 % alhaisempiin energiakustannuksiin.

 

JUKO ALH on erityisen energiatehokas LED-valaisin. Valaisimen komponenttivalinnoissa ei ole pihistelty, ja siinä käytössä olevat liityntälaiteratkaisut saavat valaisimen soveltumaan vaativimpiinkin olosuhteisiin. Sen energiatehokkuus suurpaine- ja monimetallivalaisimiin verrattuna on moninkertainen, mikä johtaa merkittäviin säästöihin energiakustannuksissa.

 

Suomessa valmistetun JUKO ALH -valaisimen hankinta on myös aito ympäristöteko. Perinteiseen valaistukseen verrattuna sen käyttö vähentää energiantuotannon hiilidioksidipäästöjä. Valaisimen materiaalit ja kuljetuspakkaukset ovat täysin kierrätettäviä.

 

Pitkäikäisyys

 

JUKO ALH -valaisimen pitkä käyttöikä johtuu sekä sen suunnittelussa tehdyistä materiaalivalinnoista että sen rakenteesta. JUKO ALH kestää kuumissa tiloissa, sillä kaikki sen komponentit johtavat lämpöä pois valaisimen sisältä sen ulkokuorta kohti. Kun lämpö johdetaan pois kriittisten komponenttien luota, niihin ei kohdistu yhtä paljon kuormitusta. Tavallisesti kuumien tilojen valaisemista hankaloittavat ilmassa leijaileva pöly ja lika, jotka palavat kiinni tulikuumina hehkuviin valaisimiin. JUKO ALH:n pintalämpötila pysyy kuitenkin niin alhaisena, että lika ei pala siihen kiinni. Näin valaisimen valoteho säilyy hyvänä pidempään.

 

Huoltovapaus

 

Perinteisten valaisimien polttimoiden valoteho heikkenee jo muutaman tuhannen käyttötunnin jälkeen. Tällöin niiden tuottama valomäärä ei ole enää riittävä turvallisten työolosuhteiden saavuttamiseksi. Polttimoiden vaihtaminen aiheuttaa kustannuksia ja tarjoaa siltikin vain hetkellisen avun, sillä valoteho alkaa melko nopeasti heikentyä uudelleen. Lisäksi huoltotoimenpiteet haittaavat väistämättä tuotantoa. Tuotantotiloissa valaisimet sijaitsevat yleensä korkealla, jolloin niiden vaihtaminen saattaa vaatia nostokalustoa ja erityisiä työturvallisuustoimenpiteitä. JUKO ALH on käytännössä huoltovapaa: sen LEDejä ei tarvitse vaihtaa, eikä siinä ei ole esimerkiksi jäähdytysripoja, joita pitäisi pestä tai harjata puhtaaksi.

 

Joustava asennus ja käyttö

 

JUKO ALH voidaan asentaa kolmella eri tavalla asiakkaan tarpeesta ja tiloista riippuen. Sen asentaminen on yksinkertaista, mikä edesauttaa urakoitsijan työtä ja asennustyön sujumista. Helppo asennettavuus pitää myös urakan kulut kurissa, eikä loppuasiakkaalle koidu yllättäviä kustannuksia.

 

JUKO ALH:hon voidaan toteuttaa valvontaominaisuuksia, jolloin se säätää itse itseään. Kun tiloissa on ainoastaan konetuotantoa, valaistus voidaan pitää minimissä. Kun tiloissa työskentelee ihmisiä, voidaan valaistus säätää tehokkaammaksi. Säätöominaisuudet vähentävät valaisimen energiakulutusta. Säätö- ja valvontaominaisuudet toteutetaan asiakkaan toiveiden ja käyttökohteen vaatimusten pohjalta.

 

Turvallinen ja tehokas työympäristö

 

Etenkin talven pimeinä kuukausina tuotantotilojen asianmukaisen valaistuksen merkitys korostuu. Mikä tahansa tarkkuutta vaativa työvaihe vaatii myös hyvän valaistuksen. Esimerkiksi kiinni palaneesta liasta ja lamppujen heikkolaatuisuudesta johtuva riittämätön valontuotto yhdistettynä välkkyvään tai epätasaiseen valoon tekevät eri kappaleiden ja niiden värisävyjen hahmottamisesta hankalaa. Puutteellinen valaistus voi johtaa virheisiin tai pahimmassa tapauksessa jopa työtapaturmiin.

 

JUKO ALH:n High Power LEDeillä on luonnollinen 4000K värilämpötila. Korkealaatuinen ja valkoisempaa valoa tuottava valaisin vaikuttaa omalta osaltaan siihen, että työtilojen tehokkuus ja turvallisuus pysyvät mahdollisimman korkealla tasolla. Lopputuloksena yritys pystyy myös tuottamaan mahdollisimman korkeaa laatua.

 

Lue lisää JUKO ALH:n ominaisuuksista täältä ja täältä

Jaa