Uudella JUKO ALX ATEX -valaisimella on imua markkinoilla

 

ATEX-tilojen valaisinten on toimittava luotettavasti ja valaistava tehokkaasti äärimmäisen vaativissa olosuhteissa. Kesäkuussa 2023 markkinoille tuomamme JUKO ALX -lineaarivalaisin tarjoaa ensiluokkaisen ratkaisun räjähdysvaarallisten tilojen valaistukseen. JUKO ALX on energiatehokkuudeltaan markkinoiden paras ATEX-valaisin: se tuottaa paljon valoa pienellä teholla, joten vanhaan valaisinteknologiaan verrattuna saavutetaan merkittävää säästöä sähkönkulutuksessa.

 

Suomessa suunnitellun ja valmistettavan JUKO ALX -valaisimen tuotekehityksessä on huomioitu kattavasti öljy- ja kaasuteollisuuden, jalostamojen, vedyntuotantolaitosten, muovi- ja kemianteollisuuden ja muiden teollisuudenalojen ATEX-tilojen vaatimukset, ja valaisin on saanut asiakaskunnalta erinomaisen vastaanoton.

 

JUKO ALX -valaisimen optisen säteilyn riskin suojaus takaa sen, että voimme luoda erittäin tehokkaasti valoa, kuitenkaan aiheuttamatta syttymis- tai räjähdysvaaraa kaikista haastavimmissakaan ympäristöissä. Valaisimella on IIC-kaasuluokitus, joten valaisinta voi käyttää kaikissa kaasuympäristöissä. IIIC-pölyluokituksen ansiosta valaisin soveltuu käytettäväksi kaikissa pölyluokissa. Valaisimen IP-luokitus on IP66, joten valaisin kestää myös voimakkaita vesisuihkuja.

 

JUKO ALX -valaisin voidaan asentaa useilla eri tavoilla, ja olemme saaneet asiakkailta erittäin myönteistä palautetta asentamisen helppoudesta ja monipuolisuudesta. Valaisin on yhteensopiva laajan lisä- ja asennuskiinniketarvikevalikoiman kanssa, ja se soveltuu asennettavaksi kattoon, seiniin ja putkiin.

 

 

Pitkän tuotekehityksen kruununjalokivi

 

Modulaarisen rakenteensa ansiosta JUKO ALX -valaisin voidaan mukauttaa erilaisiin käyttötarpeisiin. Optiikkaa eli valonjakokulmaa (60°, 90° tai 120°) sekä asennustapaa mukauttamalla valaisin palvelee niin laajasäteilijänä, pienitehoisena yleisvalaisimena kuin tehokkaana kohdevalaisimenakin. Valaisimen suositeltu käyttölämpötila-alue on -40oC:sta +55oC:een.

 

Etenimme valaisimen tuotekehityksessä vaiheittain. Ensimmäisenä kehitimme JUKO LED-4000Ex -moduulin. Sertifioidun ja komponenttihyväksytyn moduulin High Power LEDien hyötysuhde on optimoitu siten, että valontuotto huippuluokkaa. JUKO ALX -valaisimen hyötysuhde onkin hulppeat 160 lm/W.

 

Tarvittavasta valaistusvoimakkuudesta riippuen valaisimeen voidaan asentaa 1-4 LED-moduulia, joilla saavutetaan 4000–16 000 lumenin valontuotto. Valoaukon vahva, iskunkestävä EnergyVision -lasi läpäisee valon markkinoiden pienimmillä häviöillä.

 

Haastavien käyttöolosuhteiden vuoksi kehitimme JUKO ALX -valaisimeen uudentyyppisen JUKO PU150Ex -virtalähteen, jossa panostimme varmatoimisuuteen. Sertifioidussa ja komponenttihyväksytyssä JUKO PU150Ex -virtalähteessä on ainutlaatuinen resetointimahdollisuus. Kahdennetulla piirillä toteutetut ylilämpö-, ylivirta ja ylijännitesuojaukset voidaan resetoida irrottamatta valaisinta paikoiltaan. Virtalähteen uudelleen käynnistämisen jälkeen valaisin on taas valmis käytettäväksi.

 

Kiinnostuitko kuulemaan lisää? Ismo kertoo mielellään JUKO ALX -valaisimesta ja muista ATEX-ympäristöjen valaistusratkaisuista. Varaa vartin kestoinen tuote-esittely, joka mahtuu kiireiseenkin aikatauluun:

ismo.aukee@jukolux.fi

+358 500 469204

Jaa