Jukolux Oy uusi Gasgrid Finland Oy:n kompressoriaseman valaistuksen

Suomen Euroopan Unionilta saama poikkeuslupa olla noudattamatta kaasumarkkinoita koskevaa EU-lainsäädäntöä päättyi 1.1.2020 ja Suomen kaasumarkkinat avattiin kilpailulle. Avoimilla ja kilpailuilla kaasumarkkinoilla sama yhtiö ei voi toteuttaa sekä kaasun siirtoa että sen myyntiä. Tämän takia siirtoverkkotoiminnot eriytettiin Gasum Oy:sta omaksi yhtiökseen ja 1.1.2020 alkaen Suomessa kaasun siirrosta on vastannut Suomen valtion omistama kaasun siirtoverkkoyhtiö Gasgrid Finland Oy.

 

Gasgrid Finland Oy oli päättänyt uusia kompressoriasemiensa valaistukset. Kyseessä on kaasun siirron kannalta erittäin tärkeät ja vaativat rakennukset, joissa kaasun painetta korotetaan massiivisilla kompressoreilla. Jukolux Oy laati kohdetietojen ja asiakkaan toiveiden pohjalta ehdotuksen uudeksi valaistusratkaisuksi, joka jalostui suunnittelutoimiston ja urakoitsijan avulla kaupalliseksi yhteistyöksi.

 

”Jukolux Oy ja heidän palvelualtis henkilökuntansa tarjoavat kotimaisia valaisintuotteita ja uudenlaisia kiinnostavia ratkaisuja ATEX-ympäristöihin. Suomessa valmistetut JUKO-tuotteet sopivat hyvin kompressoriasemillemme”, kertoo Gasgrid Finland Oy:n kunnossapitopäällikkö Juha Miettinen.

 

”Olemme erittäin kiitollisia Gasgrid Finland Oy:lle ja CTS Engtec Oy:n projekti-insinööri Ville Niemelle, joiden saumattoman yhteistyön avulla pääsimme toimittamaan nämä meidän omaa tuotantoamme olevat JUKO-valaisimet palvelemaan Gasgrid Finland Oy:n kaasunsiirron parissa työskentelevää henkilöstöä”, tiivistää Jukolux Oy:n toimitusjohtaja Ismo Aukee ja jatkaa: ”tämä on hieno tilaisuus myös todeta, että kohteen asentajien työ- ja tuotepalaute oli meistä erinomaista.”

 

Jukolux Oy toimitti Gasgrid Finland Oy:n Kouvolan A-kompressoriaseman valaistuksen yhteistyössä CTS Engtec Oy:n kanssa. Kompressoriasemalle toimitettiin ensimmäisessä erässä JUKO HX -valonheittimet ja toisessa vaiheessa lineaarivalaisimet korvataan JUKO LX -tuotteilla.

 

JUKO-tuotteilla saavutetaan hyvä ja turvallinen valaistustaso, pitkä käyttöikä, huoltovapaus ja energiatehokkuus. ”Uskon, että tässä kohteessa myös tuotteiden kotimaisuus on suuressa arvossa”, toteaa Aukee.

Jaa