JUKO AFH ja JUKO AFT: tehokasta valaistusta kuumiin ja korkeisiin teollisuustiloihin

 

JUKO AFH -syväsäteilijä ja sen sisarmalli JUKO AFT on kehitetty vastaamaan metsä- ja metalliteollisuuden tuotantolaitosten kuumimpien ja korkeimpien tilojen vaatimuksiin. JUKO AFH -valaisimia on talven mittaan asennettu mm. asiakkaamme mittavan kartonkikonesalin valaistukseen.

 

Kotimaassa suunnitellun ja valmistetun JUKO AFH -erikoisvalaisimen tehokas lämmönhallinta ja ulkoinen virtalähde takaavat, että valaisin toimii luotettavasti erittäin kuumissa olosuhteissa jopa +75°C:seen saakka. Sisarmalli JUKO AFT:llä puolestaan voidaan valaista tilat, joissa lämpötila kohoaa maksimissaan +60°C:seen.

 

Lämmönkestävyys on huomioitu kattavasti JUKO AFH:n ja JUKO AFT:n komponenttivalinnoissa.  UKO AFH:n erikoisoptiikka ja kuormitusta kestävät High Power LEDit varmistavat luotettavan toiminnan. Jopa 42 000 lumenin valontuoton ansiosta JUKO AFH ja JUKO AFT valaisevat kirkkaasti tuotantoalueet, vaikka valaisimet sijaitsisivat korkean hallin katossa.

 

”Olemme hyödyntäneet tuotekehityksessä vahvaa ATEX-tilojen erikoisvalaisimien valmistuksessa kertynyttä osaamistamme. JUKO AFH ja JUKO AFT ovat pitkäikäisiä, ja niiden huoltotarve on erittäin vähäinen. High Power LEDit ovat purkauslamppuihin verrattuna huomattavasti energiatehokkaampia ja niiden värintoisto on parempi, joten tilan visuaalinen selkeys kohenee”, kertoo Ismo Aukee Jukoluxilta.

 

Korroosionkestävät JUKO AFH että JUKO AFT on saatavilla IP-luokituksella IP66 ja IP67. Valaisimien IK10-luokitus takaa, että valaisimet kestävät erinomaisesti raskaita iskuja, törmäyksiä ja tärinää.

 

JUKO AFH:n tehonsyöttöön eri toteutustapoja

JUKO AFH:n tehonsyötön toteutustavat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja. Erilliset liitäntälaitteet mahdollistavat helpon valaistuksen päivittämisen olemassa oleviin kohteisiin, kun taas keskitetty tehonsyöttö on ideaali ratkaisu uudiskohteisiin ja erikoistilojen tai koneiden sisäisiin saneerauksiin.

 

Tuotekehityksessä on huomioitu helppo asennettavuus. Liitäntälaitteet voidaan asentaa ensin, ja sähkötöiden valmistuttua mekaaninen asentaja voi asentaa ja kytkeä valaisimien liitosjohdon pistokkeet liitäntäkoteloihin. Koska liitäntälaitteet eivät sijaitse valaisimen rungossa, voidaan LED-piirikortteihin syöttää suurempaa virtaa ja tuottaa tehokkaampi valaistus ilman pelkoa valaisimen elektroniikan ylikuumenemisesta.

 

Keskitetty tehonsyöttö sopii uudiskohteisiin ja saneerauskohteisiin, joissa kaapelointi ja sähköinfra uusitaan ainakin osittain. Sähkötilaan sijoitettavasta tehoyksiköstä viedään nousujohdot valaisimien liitäntäkoteloille, joista tehdään valaisinkohtaiset syöttökaapeloinnit. Keskitetty tehonsyöttö helpottaa valaistuksen hallintaa haasteellisissa tiloissa, ja järjestelmällä voidaan toteuttaa laajojakin asennuskokonaisuuksia.

 

Ulkoisella liitäntälaitteella toteutettua valaistusta voidaan tarvittaessa säätää portaattomasti DALI-ohjauksella. Keskitetyssä tehonsyötössä valaistuksen säätö on toteutettavissa ilman erillisiä DALI-ohjaimia. Järjestelmässä on vakiona kolmiportainen valaistusvoimakkuuden säätö. Valaistusvoimakkuustasot on valittavissa käyttötarpeiden mukaan esimerkiksi 33 %, 66 % ja 100 % valaistusteholle.

 

Pohditko parasta valaistusratkaisua haastavaan teollisuuskohteeseen? Ismo auttaa kartoittamaan tarpeesi ja valitsemaan parhaan vaihtoehdon. Ota yhteyttä:

 

ismo.aukee@jukolux.fi

+358 500 469204

Jaa